Det stora pistolskjutande Sverige

Det är kanske inte många som vet om det men idag så finns det väldigt många i vårt avlånga land som håller på med pistolskytte. Det är riktigt populärt och det finns mängder av olika discipliner inom pistolskyttet. Det gör att det kan bli både svårt och lätt att hitta den disciplin som man helst vill syssla med, eftersom att de är så många som de är. Det kan handla om allt från precisionsskytte till skytte i fält, men allt handlar i grunden om samma sak. Kärleken till pistolen och kraften när man kramar av ett skott i precis rätt tillfälle.

Det som är så bra med pistolskytte är att man sätter ambitionsnivån helt själv. Man får göra precis som man vill, antingen genom att bara vara med och skjuta i en klubb för skoj skull eller faktiskt satsa inom någon av disciplinerna för att vara med och utmana de bästa i landet. Det är kul att det verkligen finns olika vägar och olika möjligheter inom sporten.

Jag själv funderar på att satsa mer på att bli bättre. Saken är den att man inte heller behöver vara speciellt vältränad för att skjuta, det går bra med lite muskelkraft i grunden. Sen är det lärdomen om vapnet som är det viktiga, hur man ska använda det för att träffa på rätt sätt. Det har varit en utmaning att ta sig fram till den nivån jag är på idag, men det har samtidigt varit en väldigt rolig resa som jag inte ångrar för fem öre. Idag är jag en av de absolut bästa skyttarna inom min klubb, och det var helt klart inte något som jag trodde var möjligt för tre år sedan. Det går snabbt och man tycker att det är roligt och utvecklas, så jag kan verkligen rekommendera er att prova på om ni för möjlighet. Alla kan göra det!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *