En knuff allt som behövs

Ni vet hur det är när man skjuter upp saker och ting till framtiden helt enkelt för att de är så tråkiga? Vi är många som är på det viset att vi har svårt att få ändan ur vagnen och ofta behöver vi en push för att komma igång. När vi sedan väl får den pushen så är det inga problem. Det är bara det där första steget som är lite jobbigt. Speciellt om det som man ”måste” göra också kommer att kosta pengar…

Då är det lätt hänt att man skjuter upp det och skjuter upp det och så blir det i slutändan mycket dyrare än om man gjort det direkt. Konsekvensanalys är helt enkelt väldigt svårt ibland. Jag läste för ett tag sedan i DN om att det också är någonting som blir allt vanligare. Så jag är inte ensam!

Måste fixa med huset men vill inte

I artikeln som jag länkade nämndes renovering som ett specifikt exempel och det är väldigt sant. Åtminstone kände jag mig väldigt träffad eftersom jag länge har skjutit upp att ordna med fönstren, som har behövt bytas ut i flera år nu. Jag har bara inte kommit mig för. Nu har jag dock gjort slag i saken och beställt nya fönster och tid för installation! Tydligen är det så att fönsterbyten kan göres året runt, även om det är höst eller vinter, vilket jag inte visste.

Det som var den slutliga knuffen för mig var när jag läste Anna’s blogginlägg här, där hon berättar om sitt fönsterbyte. Precis som jag tyckte hon att det var väldigt tråkigt, men det måste ju göras helt enkelt, och nu har hon tagit sig i kragen. Hon har också bra argument för varför fönstren ska bytas och info om fönster av hög kvalitet. Jag blev inspirerad och tänkte att kan hon så kan jag. Nya fönster är beställda och kommer snart att installeras, PVC-fönster som kommer att hålla värmen ute i vinter!

Hur blir ni motiverade?

Vad är det som får er att komma igång med saker som ni skjutit upp alltför länge? Finns det några knep ni tar till eller är det som med mig – ni behöver något slags impuls utifrån för att komma igång. Om ni har några knep så får ni väldigt gärna dela med er av dem i kommentarerna, så att alla vi andra kan få hjälp av dem!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *