Hoppa till innehåll

Buffalo-skytten hade samma nazist-märke som Azov-bataljonen

Efter masskjutningen i Buffalo, New York den 14 maj 2022 där 10 personer dödades och ytterligare tre skadades. har ADL Center on Extremism (COE) granskat bilder av vad som verkar vara vapen, rustningar och annan utrustning som ägs av den påstådda skytten, Payton Gendron.

En slående detalj är att mördaren Payton bar nazist-symboler. En av dessa är den Svarta Solen som är vanlig i nynazistiska organisationer och VitMakt-rörelser.

Detta är också en av två nazistsymboler som bildar Azov-bataljonens symbol och märke tillsammans med Azov-havets blåa vatten.

Det är ju märkligt att Biden visar sig ledsen och tycker att det är fel att såna här rasfientliga suprematister som Buffalo-skytten Payton Gendron dödar oskyldiga människor när USA faktiskt har beväpnat samma typ av människor i Ukraina enda sedan 2014. Jag antar att när etniska ryska civila i Donbas dödas av ukrainas armé så är det okej. Men när oskyldiga dödas i USA så är det fel. Varför förvånas jag inte av det här amerikanska hyckleriet?

Läs mer om skytten, symbolerna och om det man vet om bakgrunden: https://www.adl.org/blog/buffalo-shooters-weapons-covered-in-white-supremacist-messaging

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *