Hoppa till innehåll

Kommer USA göra ett nytt ”Ukraina” av Taiwan?

Det är bekymmersamt minst sagt. USA har inte bara haft diplomatiska utbyten över ryggen på Kina som bryter mot USAs egen acceptans av ”Ett Kina-principen”. USA har dessutom ändrat formuleringar och tagit bort viktiga formuleringar i sin egen förklaring om sitt förhållande till Taiwan och Ett Kina-principen.

Taiwan är inte ett erkänt land av annat än en handfull länder i världen. I princip inget land i Väst erkänner Taiwan som ett eget land. Inte ens Taiwan gör det faktiskt enligt sin egen grundlag, utan är en del av stor-Kina. Just den meningen att USA respekterar Ett Kina-principen har tagits bort och ersatts av luddiga formuleringar.

Vi vet redan att det var USA som störtade den demokratiskt valda regeringen i Ukraina 2014 och att de här tränat nazistisk militär där under många år. Skillnaden mellan Ukraina och Taiwan är bara det att Hunter Biden inte har suttit i ett energibolag (pdf) i Taiwan och tagit miljoner i mutor. Jo, det är officiellt att Hunter har gjort så i Ukraina. Ukrainska myndigheter har själv rapporterat att de stoppade mutor för $6 miljoner i kontanter.

Trots att Biden-familjen inte har samma personliga och ekonomiska intressen i Taiwan gissar vi ändå att USA tänker göra samma sak med Taiwan, precis som man har gjort med Ukraina, att använda Taiwan som offer och en bricka i ett nytt proxy war, nu mot Kina.

USA har faktiskt redan erkänt att Ukraina är just ett Proxy War och de talar i klartext om att det som gäller nu i Ukraina är inte att vinna, utan att hålla igång kriget så länge som möjligt för att försvaga Ryssland så mycket som möjligt. Detta innebär så klart att USA uppmuntrar så många döda som möjligt, på båda sidor och mera civila offer på båda sidor. För det är ju konsekvensen av krig.

Nu får vi se vad som händer i Öst. Kina kommer så klart att försöka förhindra ett krig så långt som möjligt. Men även de har sina gränser. Vi kan ju bara hoppas att USA fortsätter att försvaga sig själv så mycket som möjligt i sitt nuvarande proxy war mot Ryssland så att de antingen själva blir för svag för att sätta igång ett nytt krig, eller att folket i USA snart gör revolt. Den revolten står redan inför dörren då priserna skenar, mat tar slut och all mjölkersättning för spädbarn knappt går att få tag på. Och Kina lyckas hålla igång sitt eget land betydligt bättre trots sina eviga lockdowns.

Grattis Biden, hur lyckas man egentligen bli en sämre president än Trump? Du får snart göra Albright sällskap i helvetet. Hoppas du hamnar där innan du startar krig genom Taiwan.

Här är en bra kommentar om läget med Kina, Taiwan och USA just nu, från en mycket bra YouTube-kanal som jag verkligen rekommenderar:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *