Hoppa till innehåll

YouTubes krigföring mot politiska kanaler

Nåja, inte mot alla, men mot politiska kanaler som inte följer USAs propaganda. Vi vet redan att YouTube styrs av CIA. Allt som inte passar in i USAs narrativ om det egna landet (USA), om Ryssland och om Kina shadowbannas, demonetiseras eller helt enkelt tas bort.

FLERA riktigt bra kanaler, en hel del mina egna favoritkanaler är borta, får videor borttagna av YouTube eller har tappat rätten att live-streama. Det lustiga är att de använder sig av källor och material för att backa upp de dom säger, vilket i sin tur säger enormt mycket om hur det i själva verket ligger till med censuren.

Här är några exempel:

Den här killen brukade live-streama uppåt åtta timmar om gången. Han demonetiserades och förlorade 80% av sina inkomster. Han var duktig som baserade det han sade på källor, visade artiklar och videor om bland annat Ukraina och om Ukrainakriget. Han hade också många bra intervjuer med riktigt tunga namn. Precis innan YouTube gjorde sak med honom hade han riktigt, riktigt seriösa namn på gång som ville låta sig intervjuas. Men YouTube hann före. Hör här vad han har att säga:

THIS IS INSANE, I NEED YOUR HELP (Permanently Demonetized)

Numuves är en riktigt intressant kanal. Gillar den. Killen publicerar både ironiska och seriösa videor. Han visar här hur hans videor shadowbannas:

Western Free Speech is FAKE – watch how they suppress and hide my content

Här är en tidigare video från samma kanal som berättar hur Five-Eyes-länderna kontrollerar vilka länder som ska få se vilka videor:

Youtube SUPPRESSED my HK video – How the 5 Eyes control what you see

Brian som har The New Atlas är smartare, han monetiserar aldrig YouTube-videor, så det är svårare för YouTube att straffa honom. Han lever nog farligt ändå. Han har blivit bannad från både Facebook och Twitter, från den senare två gånger. Här berättar han om Twitters censur:

New Atlas Deleted Off of Twitter! Where Else to Find/Support My Work

Multipolarista berättar om hur det hela hänger ihop och om hur Google (alltså inkl. YouTube) arbetar för CIA:

Google is a CIA and Pentagon contractor, embedded in the military-industrial complex

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *